Witte chocolade madeleines

45 minuten

easy

9 madeleines

Recept voor witte chocolade madeleines. Lekker, hoog in eiwitten, makkelijk en leuk om te maken tijdens Halloween!

Ben je nog op zoek naar een leuke Halloween traktatie? Maar dan eens deze madeleine mummies! Super leuk om te samen met de kinderen te maken. Smelt simpelweg witte chocolade en maak hier een leuke swirl van over de madeleines. Plak er dan nog twee oogjes op en de mummies komen tot leven! Daarnaast zijn deze madeleines ook nog eens hoog in eiwitten door het gebruik van whey poeder. Goed voor het kweken van spieren!

Binky Protein

Voor goede eiwitpoeder van hoge kwaliteit moet je bij Binky Protein zijn. Deze eiwitpoeders zijn clean, zonder zooi en daarnaast ideaal om mee te bakken. Zo lossen de eiwitpoeders zonder moeite op in elk recept, koud of warm. Daarnaast zijn de eiwitpoeders ook neutraal van smaak.

Vaak zie je dat sporters protein poeder gebruiken om meer eiwitten binnen te krijgen. Vaak drinken ze dit in shakes of smoothies. Maar wist je dat je ook heel goed kunt bakken met eiwit poeders? Gebruik hiervoor de volgende verhoudingen: vervang 30% van amandelmeel (of een ander meel) met eiwitpoeder. Vraagt een recept voor 100 gram meel, dan kun je dit vervangen met 30 gram whey en aanvullen met 70 gram ander meel. Hiermee voeg je dus extra eiwitten toe aan een recept.

Speciaal voor jullie heb ik een leuke kortingscode als je bij Binky Protein besteld. Gebruik de code π¦πžπ₯𝐚𝐀𝐞𝐭𝐨𝐯𝐒𝐭𝐚𝟐𝟎 voor 20% korting!

Bak benodigdheden

Met dit recept maak je 9 witte chocolade madeleines. De genoemde macro’s zijn per madeleine.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de recepten pagina voor meer!

Heb je deze witte chocolade madeleines ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram enΒ @meladolcevitaΒ tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 eieren
40 gram vanille suikervervanger
snufje zout
90 gram havermeel
25 gram whey poeder
3 gram bakpoeder
50 gram roomboter
75 gram witte chocolade

Directions

1.

Madeleine beslag maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Pak dan vervolgens een mengkom erbij. Voeg hier het havermeel, whey poeder, suikervervanger, zout en bakpoeder aan toe. Roer dit even goed door met een garde. Smelt vervolgens de roomboter en voeg dit samen met het vanille extract aan de mengkom toe. Mix dan vervolgens één voor één de eieren. Mix dit tot een egaal beslag. Schep dit vervolgens in een spuitzak. Verdeel dit beslag in de madeleine bakvorm.
Mark as complete
2.

Witte chocolade madeleines bakken - stap 2

Plaats de bakvorm in de oven en bak de madeleines voor 10 minuten op 200 graden. Verander de oven temperatuur vervolgens naar 180 graden en bak de madeleines totdat ze mooi goudbruin kleuren. Laat de madeleines vervolgens afkoelen.
Mark as complete
3.

Witte chocolade topping maken - stap 3

Smelt vervolgens de witte chocolade en dip hier de madeleines in. Laat de chocolade vervolgens voor 15 minuten hard worden in de koelkast. Smakelijk!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *