Koolhydraatarm ‘nduja focaccia brood

2,5 uur

medium

8 porties

Met dit recept maak je zelf heerlijk koolhydraatarm ‘nduja focaccia brood. Lekker voor de lunch of op een borrelplank. Je hebt er even geduld voor nodig, maar dan word je ook beloond met heerlijk luchtig gist-gerezen focaccia brood!

‘Nduja? Wat is dat? Ik leg het je uit! ‘Nduja is een pittige smeerworst uit het zuiden van Italië, namelijk uit Calabrië. Traditioneel wordt deze smeerworst gemaakt van het (varkens) vlees dat overblijft. Het staat dan ook bekend als een product voor de arme bevolkingslaag. Tegenwoordig wordt ‘nduja juist gemaakt van hoog-kwalitatief varkensvlees. Dit vlees wordt gemengd met zout, vet en héél veel zongedroogde pepers. Het is dus lekker spicy en bevat géén kunstmatige toevoegingen. ‘Nduja is verkrijgbaar bij Italiaanse delicatesse winkels en tegenwoordig ook gewoon bij de Jumbo en Albert Heijn.

Ik houd van alles wat pittig is, dus je snapt wel dat ik dit eens moest uitproberen. Dus ging ik aan de slag met dit koolhydraatarm ‘nduja focaccia brood. Hiervoor gebruikte ik mijn basis recept voor focaccia brood. Dit brood laat je minimaal 2 uur rijzen op een warme plek. Hierdoor vormen er mooie luchtbellen in het deeg. Vervolgens maak je met je handen kuiltjes in het brood. Deze kuiltjes ga je vullen met de ‘nduja. Verder voegde ik ook nog zongedroogde tomaten, groene olijven en verse tijm toe. Alleen voor de geur in de keuken zou ik dit recept weer uit de oven willen toveren! You will love it!!!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik haalde 8 stukken uit dit focaccia brood. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit koolhydraatarm ‘nduja foccacia brood ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 x recept voor koolhydraatarm focaccia brood
50 gram 'nduja
15 ml olijfolie
50 gram zongedroogde tomaten
50 gram groene olijven
verse tijm
flinke snuf maldon zeezout flakes

Nutritional Information

288 calorieën
3.5 gram koolhydraten
17.4 gram vetten
21.8 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarm focaccia brood maken - stap 1

Bereid het koolhydraatarm focaccia brood voor zoals beschreven in het recept. Voor extra fluffy brood moet je het brood minimaal 2 uur laten rijzen op een warme plek, zoals bij de verwarming of buiten in de zon.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarm focacciabrood beleggen - stap 2

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Wrijf wat olijfolie over je handen en maak dan met je vingers kuiltjes in het gerezen focaccia deeg. Meng dan in een kommetje de 'nduja met wat olijfolie en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit vervolgens in de kuiltjes. Snijd ook de zongedroogde tomaten en olijven klein en verdeel dit over het focaccia brood. Verdeel tot slot nog een flinke snuf zeezout flakes en verse tijm over het brood en zet het in de oven. Bak het koolhydraatarm focaccia brood totdat de bovenkant mooi bruin is geworden. Dit kan zo'n 20 tot 30 minuten duren.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *