Koolhydraatarme courgette wafels

10 minuten

super easy

2 porties

Koolhydraatarme courgette wafels, voor een lekkere en gezonde lunch! Deze courgette wafels kun je gebruiken als alternatief voor brood. Beleg ze met toppings naar keuze en genieten maar!

Met een wafelijzer kun je nog veel meer dan alleen zoete wafels maken. Dat bewijzen deze koolhydraatarme courgette wafels maar weer. Dit zijn hartige wafels die je kunt beleggen met je favoriete toppings. Ze zijn zowel koud als warm lekker. Ik belegde ze met rucola, rosbief, Parmezaanse kaasvlokken en pijnboompitjes voor een heerlijk vullende lunch. Het recept maakt 8 wafels.

De wafels zijn dus gemaakt op basis van geraspte courgette, eieren, geraspte kaas en amandelmeel van Steviala. Dit amandelmeel heeft maar 5.77 gram koolhydraten per 100 gram en is daarmee het meest koolhydraatarme amandelmeel op de markt! Voor dit recept is het belangrijk dat je de geraspte courgette uitknijpt in een theedoek. Hier zijn even wat spierballen voor nodig, maar hoe droger de courgette, hoe beter de structuur van de wafels. Anders worden ze te vochtig.

Als je de courgette hebt uitgeknepen voeg je de rest van de ingrediënten voor de wafels toe en meng je dit goed. Spray vervolgens het wafelijzer in met een bakspray, zoals deze bakspray van Best Joy en bak de wafels stuk voor stuk. Je weet dat de wafels klaar zijn als er geen stoom meer van het wafelijzer afkomt. Beleg vervolgens de wafels met je favoriete toppings en je hebt een heerlijk gezonde én koolhydraatarme lunch.

De genoemde macro’s zijn per koolhydraatarme courgette wafel, zonder de toppings. Een goed vullende lunch bestond voor mij uit 4 wafels, per twee gestapeld, met toppings.

Op zoek naar nog meer lekkere hartige recepten? Selecteer dan ‘hartig’ bij de categorieën op de receptenpagina.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
300 gram courgette
150gram geraspte kaas
2 eieren
30 gram Steviala amandelmeel
snufje zout en peper
bakspray
Beleg
30 gram rosbief
15 gram Parmzaanse kaasvlokken
10 gram Jean Baton black truffel mayonaise
10 gram pijnboompitten
rucola
zout en peper naar smaak

Nutritional Information

109 calorieën
0.6 gram koolhydraten
8.1 gram vetten
7.8 gram eiwitten

Directions

1.

Courgette wafels maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van een wafelijzer. Rasp vervolgens de courgette in kleine sliertjes. Knijp de geraspte courgette vervolgens uit met een theedoek. Voeg dit dan toe aan een mengkom samen met de eieren, geraspte kaas en kruiden.
Vet het wafelijzer in met bakspray en verdeel wat van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels totdat er geen stoom meer van het wafelijzer komt. Laat de wafels vervolgens even afkoelen.
Mark as complete
2.

Courgette wafels beleggen - stap 2

Beleg vervolgens de courgette wafels met de rucola, rosbief, Parmezaanse kaasvlokken, pijnboompitjes en truffel mayonaise. Maak het af met een snuf zout en peper.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *