Suikervrije citroen meringue taart in een glaasje

Deze suikervrije citroen meringue taart in een glaasje is een heerlijk zoet en fris dessert! Geen gedoe met springvormen, maar gewoon lekker makkelijk in een glaasje! Met een krokante kruimel bodem, een frisse citroen custard laag en zoete vanille meringue topping.

Dit was genieten! Suikervrije lemon meringue taart maar dan in een glaasje. Een heerlijk dessert of tussendoortje, en dat koolhydraatarm en suikervrij! In dit verwen glaasje vind je onderin een lekker knapperige kruimel bodem, gemaakt van amandelmeel en gezoet met Steviala Kristal Sweet. Daar boven op vind je een suikervrije citroen custard laag. Dit maak je heel makkelijk zelf met citroenen, eieren, Steviala Frost, vanille extract en roomboter.

Zodra je de citroen meringue taart glaasjes wilt gaan serveren kun je aan de slag gaan met de meringue topping. Het is belangrijk dat je de eiwitten eerst gaat verwarmen zodat het geschikt is om te eten. Hiervoor plaats je de mengkom boven op een sauspannetje met een laagje water. Zet het vuur op middel-hoog en klop de eiwitten met de hand op totdat ze wit beginnen te kleuren. Hierdoor zijn de eiwitten gaar en ready to eat. Klop de eiwitten vervolgens verder op met een keukenmachine en voeg dan de Steviala Frost Vanille en xanthaan gom toe. Klop dit vervolgens nog voor zo’n 10 minuten verder op en verdeel het dan over de citroen custard laag heen. Maak het af met behulp van een gasbrander en je kunt gaan genieten van dit glaasje!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt 2 suikervrije citroen meringue taart glaasjes. De genoemde macro’s zijn per glaasje.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije citroen meringue taart in een glaasje ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

5 from 1 Review

Ingredients

Adjust Servings
50 gram amandelmeel
20 gram Steviala Kristal Sweet
snufje zout
snufje kaneel
20 gram roomboter
sap + rasp van 2 citroenen
40 gram Steviala Frost
2 eieren
1 eidooier
5 ml vanille extract
50 gram roomboter
Suikervrije meringue topping
3 eiwitten
50 gram Steviala Frost Vanille
3 gram xanthaan gom

Nutritional Information

520 calorieën
3.6 gram koolhydraten
48.1 gram vetten
19 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme kruimel bodem maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de kruimel bodem. Meng hiervoor het amandelmeel, Steviala Kristal Sweet, snufje zout en kaneel samen met de roomboter tot kruimels. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de kruimels dan op een bakplaat met bakpapier en bak dit totdat ze mooi bruin kleuren. Laat de kruimels vervolgens helemaal afkoelen en verdeel ze dan in twee kommetje of glaasjes.
Mark as complete
2.

Suikervrije citroen custard maken - stap 2

Maak ondertussen de citroen custard. Pers en rasp de citroenen. Meng deze met de eieren en eidooier, vanille extract en Steviala Frost. Laat ondertussen de roomboter langzaam smelten in een sauspannetje. Schenk hier het citroen ei mengsel langzaam bij en roer goed. Zet het vuur op middel-hoog en blijf goed roeren totdat de custard is ingedikt. Schenk dit in een kommetje en laat dit afkoelen in de koelkast.
Verdeel de suikervrije citroen custard dan over de inmiddels afgekoelde kruimel bodem.
Mark as complete
3.

Suikervrij meringue maken - stap 3

Ga tot slot aan de slag met de suikervrije meringue topping. Maak deze topping net vóórdat je de citroen meringue taartjes wilt serveren, anders zakt het eiwit te veel in. Vul een sauspan met een laagje water en verwarm dit op laag vuur. Plaats hier de mengkom waar je de eiwitten in gaat opkloppen boven. Klop de eiwitten op totdat deze langzaam wit beginnen te kleuren. Haal de mengkom dan van het vuur af en klop de eiwitten verder stijf. Voeg dan de Steviala Frost Vanille en xanthaan gom toe en klop dit voor zo'n 10 minuten op.
Verdeel dan de meringue topping over de citroen custard met behulp van een spuitzak met stermondje. Maak het af door met een gasbrander de bovenkant van de meringue topping aan te branden.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *