Suikervrije mini kersen cheesecake

3 uur

super easy

2 porties

Deze suikervrije mini kersen cheesecake is werkelijk om van te smullen! Heerlijk romig met een fris en fruitige smaak van kersen. Gezoet met de nieuwe Steviala Frost Kers.

De laatste Steviala Frost smaak is bekend! Steviala heeft nu ook een poedersuikervervanger met kersen smaak! Super lekker in fris en fruitige baksels, zoals deze suikervrije mini kersen cheesecake. De Steviala Frost Kers is twee keer zo zoet als gewone poedersuiker en bestaat uit steviolglycosiden, erythritol en natuurlijk kersen aroma. Dit maakt deze poedersuikervervanger helemaal keto-proof en geschikt voor lekkere baksels met kersen smaak.

De bodem heb ik gemaakt met de No Nuts No Glory granola van Okono. Dit is een no-nonsense granola dat puur bestaat uit noten en zaden. Met een food processor maakte ik de granola fijn. Vervolgens smolt ik een aantal Steviala Dark Chocolate Melties met een klontje roomboter. Dit roer je vervolgens door de kleingemaakte granola en verdeel je dan in twee dessertringen. Na 30 minuten in de koelkast is dit weer hard geworden en kun je aan de slag met de cheesecake vulling.

Kersen cheesecake laag

Ik maakte een vanille en een kersen cheesecake laag. De kersen cheesecake laag is gemaakt van 100 gram diepvries kersen. Kersen bevatten zo’n 11 gram koolhydraten per 100 gram. Wil je een meer koolhydraatarme variant maken? Vervang de diepvries kersen dan voor bosvruchten. Deze cheesecake laag heb ik verder gezoet met uiteraard de Steviala Frost Kers voor de ultieme kersen cheesecake. Dit recept is niet moeilijk om te maken, je hebt er alleen even geduld voor nodig om elke laag te laten opstijven.

Ik gebruikte twee dessert ringen met een diameter van 8 cm. Daarbij maakte ik ook gebruik van acetaatfolie om een zo mooi en strak mogelijk mini cheesecakeje te maken.

De genoemde macro’s zijn per mini cheesecake.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije mini kersen cheesecakegemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
200 gram (lactosevrije) roomkaas
50 ml slagroom
5 gram vanille extract
50 ml citroensap
20 gram Steviala Frost
100 gram diepvries kersen
20 gram Steviala Frost Kers
4 gelatineblaadjes
Suikervrije chocolade bodem
30 gram Okono No nuts No glory granola
30 gram Steviala Dark Chocolate Melties
5 gram roomboter

Nutritional Information

386 calorieën
12.1 gram koolhydraten
28.3 gram vetten
16.2 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije chocolade bodem maken - stap 1

Maak de granola klein met een food processor. Het hoeft niet zo fijn te zijn als meel, er mogen best wat grotere stukken in zitten voor een lekkere crunch. Smelt dan de Steviala Dark Chocolate Melties met een klontje roomboter in een kommetje in de magnetron. Roer de kleingemaakte granola door de gesmolten roomboter. Verdeel dit dan in twee dessertringen en druk het goed aan. Laat de bodem voor minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Mark as complete
2.

Suikervrije vanille cheesecake laag maken - stap 2

Ga dan aan de slag met de suikervrije vanille cheesecake laag. Meng de roomkaas met de slagroom, citroensap en vanille extract. Verdeel dit vervolgens over twee kommetjes en voeg dan bij 1 van de kommetjes de gewone Steviala Frost toe. Wel 2 gelatineblaadjes in water. Laat deze blaadjes in een beetje water smelten in een pannetje. Schenk dit bij de vanille cheesecake laag en roer goed. Schenk dit vervolgens over de chocolade bodem. Plaats de dessertringen weer voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
3.

Suikervrije kersen cheesecake laag maken - stap 3

Tot slot ga je aan de slag met de kersen cheesecake laag. Laat de diepvries kersen inkoken in een pannetje. Pureer vervolgens de kersen tot een gladde saus. Voeg dit bij de andere helft van het roomkaas-mengsel en voeg tot slot nog de Steviala Frost Kers toe. Wel ondertussen weer 2 gelatine blaadjes. Laat dit weer smelten met een beetje water in een pannetje en meng dit met de kersen cheesecake laag. Schenk dit over de inmiddels stijve vanille cheesecake laag. Plaats de dessert ringen tot slot nog voor minimaal 3 uur in de koelkast. Daarna kun je de suikervrije mini kersen cheesecake serveren.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *