Suikervrije witte chocolade pepernoten pudding

6 uur

easy

15 plakken

Het gezellige weekend is daar! Daar hoort natuurlijk ook wat lekkers bij! Wat dacht je van deze suikervrije witte chocolade pepernoten pudding? Super makkelijk om te maken en heerlijk als dessert! Gemaakt met de Steviala White Chocolate Melties (ze komen er aan!)

Pssssstttt… als je deze suikervrije witte chocolade pepernoten pudding vandaag nog maakt dan kun je nog morgen lekker smikkelen! De pudding is gemaakt op basis van (lactosevrije) melk en room, Steviala Frost, vanille extract en de Steviala White Chocolate Melties. Dit is een suikervrije witte chocolade zónder kunstmatige zoetstoffen. Je moet nog even een beetje geduld hebben, maar zodra je deze witte chocolade hebt geproefd wil je niks anders meer!

Terwijl de witte chocolade pudding in de koelkast staat kun je aan de slag gaan met je eigen suikervrije en koolhydraatarme pepernoten. Daar gebruik ik dit recept voor. Laat de pepernoten helemaal afkoelen zodat ze lekker knapperig worden. Serveer de witte chocolade pudding met gesmolten Steviala Milk Chocolate Melties en de pepernoten. Genieten gegarandeerd!

Suikervrije witte chocolade kopen, waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar suikervrije witte chocolade dan zul je al snel merken dat de meeste witte chocolades veel kunstmatige zoetstoffen bevatten. Maltitol, sucralose, maltodextrine etc. etc. etc…. Deze witte chocolade zal vast ook lekker zijn, maar veel mensen ervaren na het consumeren ervan vaak gezondheidsproblemen, zoals rommelende darmen. Probeer dus bij suikervrije witte chocolade (maar ook voor andere producten) altijd te kijken of het gemaakt is basis van stevia en erythritol. Daarom ben ik ook fan van de producten van Steviala! Suikervrij genieten zonder kunstmatige zoetstoffen!

Omdat de White Chocolate Melties er nog niet zijn kan ik de macro’s van dit recept nog niet uitrekenen. Ik haalde 15 plakken uit de pudding.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
300 ml (lactosevrije) melk
300 ml (lactosevrije) slagroom
10 ml vanille extract
50 gram Steviala Frost
150 gram suikervrije witte chocolade ik gebruikte de Steviala White Chocolate Melties, deze zijn helaas nog niet verkrijgbaar maar komen er wel snel aan!
8 gelatine blaadjes
50 gram Steviala Milk Chocolate Melties
Suikervrije en koolhydraatarme pepernoten
1 x recept voor koolhydraatarme en suikervrije pepernoten

Directions

1.

Suikervrije witte chocolade pudding maken - stap 1

Begin eerst met well van de gelatineblaadjes in koud water. het verwarm van de melk en slagroom in een sauspannetje. Voeg hier het vanille extract en de Steviala Frost aan toe en roer met een garde totdat dit is opgelost. Laat de melk niet koken. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg de gelatine blaadjes en witte chocolade aan de pan toe. Roer totdat de witte chocolade en gelatineblaadjes zijn gesmolten.
Schenk dit vervolgens in een silicone cakevorm (of een andere vorm naar keuze) en plaats de witte chocolade pudding voor minimaal 6 uur in de koelkast.
Mark as complete
2.

Toppings maken - stap 2

Maak ondertussen ook de suikervrije en koolhydraatarme pepernoten zoals beschreven in het recept. Laat de pepernoten helemaal afkoelen zodat ze lekker knapperig zijn.
Smelt tot slot de Steviala Milk Chocolate Melties. Dit kun je doen middels de au-bain-marie methode of in de magnetron. Als je de melties in de magnetron smelt moet je om de 10 seconden even roeren zodat de chocolade niet aanbrandt. Serveer de suikervrije witte chocolade pudding met de gesmolten chocolade en pepernoten.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *