Kitkat cheesecake

Zin in een heerlijke traktatie? Probeer dan deze onweerstaanbare KitKat Cheesecake! Het maken ervan is eenvoudig en het resultaat is een verrukkelijke combinatie van knapperige KitKat-koekjes en romige cheesecake.

Begin met het maken van de koekjesbodem. Verkruimel Bastogne koekjes en smelt vervolgens de roomboter. Meng de kruimels en gesmolten boter goed door elkaar en giet dit mengsel in een ingevette springvorm. Plaats de KitKat-koekjes langs de rand van de springvorm voor dat extra beetje crunch. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem stevig te laten worden.

Kitkat cheesecake

Maak de cheesecakelaag door eerst de slagroom lobbig te kloppen. Voeg hier roomkaas, gelatinepoeder, vanille-extract en suiker(vervanger) aan toe en meng alles tot een glad mengsel. Giet de helft van deze cheesecakelaag over de koekjesbodem en zet de springvorm weer in de koelkast. Voeg cacaopoeder toe aan de andere helft van de cheesecakelaag, meng goed en schep deze chocolade cheesecakevulling over de eerste laag heen. Strijk het geheel mooi glad met een glaceermes en zet de KitKat Cheesecake vervolgens voor 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Maak de Cheesecake af door deze te garneren met jouw favoriete fruit en stukjes melk-, pure- en chocolade KitKat. Nu is het tijd om te genieten van deze smaakvolle traktatie!

Deze Cheesecake is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een heerlijke verwennerij voor je smaakpapillen. Perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als een traktatie voor jezelf. Wanneer ga jij aan de slag met dit cheesecake recept? Geniet ervan!

Bak benodigdheden

  • ronde springvorm
  • mengkom
  • keukenmachine
  • spatel

Ik haalde 10 stukken uit deze cheesecake. Op zoek naar nog meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de recepten pagina voor meer!

Heb je deze kitkat cheesecake ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @meladolcevita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
17 dubbele mini kitkats voor de rand
100 gram bastogne koekjes
50 gram roomboter
500 gram roomkaas
200 ml slagroom
1,5 zakje gelatinepoeder
1 theelepel vanille extract
100 gram suiker (vervanger)
30 gram cacaopoeder

Directions

1.

Koekjes bodem maken – stap 1

Begin eerst met het maken van de koekjes bodem. Verkruimel hiervoor de bastogne koekjes. Smelt dan de roomboter en schenk dit bij de koekjes kruimels. Roer dit goed door elkaar en schenk dit dan vervolgens in een ingevette springvorm. Plaats dan tot slot nog de kitkat koekjes langs de rand van de springvorm. Zet de springvorm dan in de koelkast.
Mark as complete
2.

Cheesecake laag maken – stap 2

Klop dan vervolgens de slagroom lobbig. Schep hier dan de roomkaas, gelatinepoeder, vanille extract en suiker(vervanger) doorheen tot een egaal mengsel. Schep dan de helft van de cheesecake laag over de koekjes bodem heen. Zet dit voor nu weer terug in de koelkast. Voeg dan nog de cacaopoeder toe aan de andere helft van de cheesecake laag. Meng dit goed door elkaar en schep deze cheesecake vulling dan over de eerste cheesecake laag heen. Strijk dit mooi glad met een glaceermes en plaats de kitkat cheesecake dan voor 2 uur in de koelkast.
Mark as complete
3.

Kitkat cheesecake garneren – stap 3

Maak tot slot de cheesecake af met jouw favoriete fruit en melk, pure en chocolade kitkat stukjes. Genieten maar!
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *